Útleírások

Egyiptom - Sátorral a Fehér Sivatagban
Horvátország - Zadar környéke
Horvátország - Tavaszi hosszú hétvége Dubrovnikban
Indonézia - Jáva és Bali, Hong Kongi kitérővel
Kuba - 1400 km négykeréken
Madeira - Téli túrák az örök tavasz szigetén
Olaszország - Nápoly és környéke
Vezúv, Pompei
Amalfi partvonal
Capri
Nápoly
Olaszország - Toszkána: Borok és etruszkok nyomában
Spanyolország - Őszi séták Barcelonában
Spanyolország - La Manga-i csillagtúrák
Spanyolország - El Camino
Törökország - Gulettel az ókori Lykia nyomában
Törökország - Kappadókia
Törökország - Kappadókia reloded
Törökország - Kappadókia full time
Törökország - Őszi túra csecsemővel
Törökország - Isztambul
Törökország - Kalandozások É-Mezopotámiában
Törökország - Lykiai út


Borok

 Borfajta leírások
 Borkostolás Jegyzetek
A Sangiovese magasiskolája
Rendhagyó Hungaricum kóstoló
Miért éppen Grúzia, Törökország és Bulgária
Dalmát bortúra - 2011, 2018
Spanyolország - Katalán bortúra
Török bortúra - 2013május
Portugál bortúra - 2014 április
Loire - kóstolási jegyzetek 2018


Extrák

 Vendégkönyv
 Képtár


NÁPOLY és környéke - ÚTINAPLÓ
(2006. április 14. – 17.)


Készítette: Kárpáti Péter
Touroperátor: QUAESTOR Travel

ÖSSZEFOGLALÁS:
Lehetőségünk volt a SkyEurope első közvetlen Budapest-Nápoly repülőjáratát a QUAESTOR Travel-el kipróbálni. A rendkívül kedvező árú út (69.900 Ft/fő repjegy, illeték, transzfer, szállás reggelivel) egyetlen problémás része az olaszok által ajánlott 4*-os szállás, a Castellammare di Stabia-ban található Hotel Delle Therme volt. A szállást – bár a hely évszázadok óta híres gyógyfürdőiről - a ’70-es évek balatoni SZOT szállóinak feelingje lengte körül és max. a 2*-ot ütötte meg. Az olasz szállók besorolása és szolgáltatásai színvonala, különösen a reggeli minősége sok esetben problémás, ezt tapasztalatból mondom. Utaskísérőinknek sikerült a szállást egy másik 4*-osnak mondott, a Letterében található Hotel La Cannonica-ra cserélni, ami teljesen jó volt egy 3*-os alvóhelynek, azonban ha valaki 4*-os láblógatós szolgáltatást keres, azt csak 3-szor ennyiért tudja megoldani. Utastársaink egy része ezzel nem igen volt tisztában, valakit még a reggeli kakas kukorékolás is zavart... Szerintem az ilyen ne jöjjön ide, és ne akarjon városnéző utazáson résztvenni.

Ennyit a negatív élményekről, amit igencsak feledtetett a káprázatos utazás és helyi idegenvezetőnk, a vízilabdázó Valkai Erzsi, aki Nápolyba ment férjhez és idegenvezetőként tartja a kapcsolatot kis hazánk látogatóival. Elmondhatjuk, hogy nála kedvesebb, segítőkészebb és felkészültebb vezetőnk kevés helyen volt. Tökéletes pörgős olaszsággal, a helyiek magabiztosságával, de magyar lelkülettel intézte ügyes-bajos dolgainkat. Nagyszerű élmény volt vele felfedezni a környéket, ezúton is köszönjük az neki és quaestoros kísérőinknek, Gabinak, Petrának is.

A program:
Nem vagyunk tipikus társasutazósok, de 4 nap alatt, ha egyedül kell kiismerni a helyi ritmust, közlekedést és lehetőségeket, nem lett volna esélyünk ilyen gazdag programra. Mi megnéztúk a   Vezúvot, Pompeit, az Amalfi partvonalat (Positano, Amalfi, Ravello), átmentünk Capri szigetére egy napos kirándulásra.  Nápolyról azonban csak félnapos benyomást szereztünk.

Nápoly és környéke Fotógaléria